Alkotó és közönségtalálkozó

Alkotó és közönségtalálkozót hirdetett a PIMI

A Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium elhivatott fiatalokat kíván nevelni a jövő előadóművészeteiben. Ehhez a számos fellépés, turné és kihívás mellé olyan törekvéseket is támogat és szorgalmaz, amivel diákjaikat közelebb hozhatja a gyakorlati oldal mellett, a színi, szerzői és alkotói oldalakhoz.

A cél, hogy költőket, írókat, zenészeket, énekeseket, koreográfusokat hív meg az intézmény közönségtalálkozóra, és itt a tanulók személyesen ismerhetik meg a szerzőket és a hozzájuk kapcsolódó műveiket.

Nyitó rendezvényükön Karafiáth Orsolya, író, költő volt a díszvendég, aki színes egyéniségével, jó humorával, őszinte hitvallásaival, avanzsálta be a tanulókat és az egybegyűlteket az alkotó világába.

Andó László igazgató úr köszöntője után, Farkasházi István köszöntötte a nézőket, majd helyet foglalt a színpadon a művésznőé s az őt kérdező Hortobágyi Zoltán.

A kötetlen beszélgetés, több mű és videó bejátszás bemutatása mellett vált őszintén érdekessé. A gyermekek az előadás végén kérdéseket tehettek fel, ezáltal is közelebb kerülve a művésznő gondolataihoz.

A sikeres találkozót havonta ismétlődő programsorozat kísér. Bízva benne, hogy a tanulók az alkotókkal való találkozást inspirálónak tartják, és be tudják adoptálni tanulmányaikba és személyiségfejlődésükbe.

Izsák Zoltán
Munkaközösség vezető

Start typing and press Enter to search