001-es kódon a gimnáziumi képzésre lehet jelentkezni.
Gimnáziumunkban általános tagozat, humán-dráma tagozat és sport tagozat indul.

Képzési terület leírása:

A képzés időtartama 4 év (9-12. évfolyam). Tanulóink a 12. évfolyam elvégzését követően érettségi vizsgát tesznek. Sikeres érettségi után lehetőségük van felsőoktatási intézményben továbbtanulni, vagy ha akarnak, maradhatnak iskolánkban OKJ szakmai képzésen.

Emelt szintű oktatást biztosítunk magyarból, történelemből, testnevelésből, angol nyelvből, német nyelvből, énekből, földrajzból és biológiából.

Az érettségi évében, szakköri foglalkozások keretében, diákjainknak felvételi előkészítő órákat biztosítunk elősegítve ezzel tanulóink sikeres továbbtanulását a különböző egyetemekre, a tanító és tanárképző szakokra, óvodapedagógus képzésekre színház- és táncművészeti szakokra stb.

A jelentkezőknek központi írásbeli vizsgát kell tenni magyarból és matematikából. 3,5-ös vagy a feletti tanulmányi átlaggal lehet jelentkezni.

A képzés teljes időtartama államilag finanszírozott. Tandíj nincs! Tanulóink ingyenes tankönyvellátásban részesülnek. A nyelvkönyveket
mindenkinek meg kell vásárolni.

Elegendő jelentkező esetén második idegen nyelvnek a meghirdetett lehetőségen túl franciát, oroszt is választhatnak tanulóink.

Minden tanulóról egyéni fejlesztési tervet készítünk, hogy pályáját személyre szabottan tudjuk segíteni. Az élsportolóknak egyéni tanrendet biztosítunk!

Start typing and press Enter to search