Beiskolázási tájékoztató 2020-as tanévre

Shape Image One
Beiskolázási tájékoztató 2020-as tanévre

TÁJÉKOZTATÓ a PATKÓS IRMA
Művészeti Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI
érettségit adó képzéseiről a
2020-2021-es tanévre vonatkozóan

 

Tisztelt Szülők, Gondviselők!
Kedves leendő tanulóink!

A 2020-2021-es tanévben is Szeretettel várunk mindenkit, aki a nyolcadik osztály elvégzése után olyan iskolában szeretne továbbtanulni, ahol azon túl, hogy felkészítik az érettségire, valamint a továbbtanulásra egyúttal érdeklődési körének megfelelő művészeti képzésben is részesülhet! Tehát, aki szeret táncolni, énekelni, sportolni, vagy esetleg az irodalom és a színjátszás érdekli, annak mindenképpen nálunk a helye! De nálunk a helye azoknak a fiataloknak is, akik a gimnáziumi érettségi után humán vagy sport vonalon szeretnének továbbtanulni! A sport tagozatos képzést élsportolóknak és sportegyesületben játszó tanulóknak javasoljuk!

A 2020-2021-es tanév beiskolázásával kapcsolatban az alábbi tájékoztatót szeretnénk figyelmükbe ajánlani.

1. Az iskola hivatalos adatai:

Neve: Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium. Szakgimnázium és AMI
Címe: Cegléd, Kossuth tér 5/a , Pf.: 255
Telephely: Cegléd, Széchenyi u. 16.
OM azonosító 200185
Fenntartó: Gobbi Hilda Színjátszó Alapítvány
Intézményvezető, Andó László

 

Tanulmányi területek kódjai:

0001-es kódon a gimnáziumi képzésre lehet jelentkezni. Általános tagozatra, Sport tagozatra és Dráma tagozatra

A képzés időtartama 4 év (9-12. évfolyam).  Tanulóink a 12. évfolyam elvégzését követően érettségi vizsgát tesznek. Sikeres érettségi után lehetőségük van felsőoktatási intézményben továbbtanulni, vagy ha akarnak, maradhatnak iskolánkban OKJ szakmai képzésen. A négy év alatt – ha azt a szülők és a tanulók igénylik – emeltszintű oktatást biztosítunk azokból a tárgyakból, amelyekre a továbbtanulásukhoz szükségük van.

A tovább tanulóknak nyelvvizsga felkészítőt  indítunk.

A képzésre jelentkezőknek központi írásbeli vizsgát kell tenni magyarból és matematikából. A gimnáziumi osztályba 3,5-ös vagy a feletti tanulmányi átlaggal lehet jelentkezni. Kollégiumi elhelyezés biztosított.

A tagozatra felvehető létszámkeret 35 fő.

A képzés teljes időtartama államilag finanszírozott. Tandíj nincs! Tanulóink ingyenes tankönyvellátásban részesülnek. A munkafüzeteket mindenkinek meg kell vásárolni!

Minden tanulóról egyéni fejlesztési tervet készítünk azért, hogy pályáját személyre szabottan tudjuk segíteni.

 

0002-es kóddal szakgimnáziumi képzésre lehet jelentkezni. 9-13. (+ 2 év 14-15. ) évfolyamon.

A képzés időtartama 5 év (+ 2 év szakképzés)

Ez a tánc és mozgáskultúra tagozat kódja, ahol tanulóink a 9-12/13. évfolyamokon az érettségire való felkészülés mellett párhuzamos művészeti nevelésben is részesülnek, táncos tagozaton.

( A központi tanterv és az iskola helyi tanterve alapján.)

Tanulóink a 12/ 13. év végén érettségiznek, illetve a 14-15. évben szakmai (OKJ) vizsgát tehetnek színházi táncos szakon.

Ezt követően plusz 1 év tanulással megszerezhető néptáncos vagy kortárs- és moderntáncos szak valamelyike.

 

A tagozat leírása:

Az érettségire és a továbbtanulásra való felkészítés során tanulóink a közismereti tárgyak mellett néptáncot, klasszikus balettet, modern és kortárs táncot, társas- táncot, színpadi táncot tanulnak. A testnevelés órákba beépítve fitnesz és aerobik óráik is vannak.

A szakmai tárgyakból emelt szintű oktatást biztosítunk!

A négy év alatt – ha azt a szülők és a tanulók igénylik – emelt szintű oktatást biztosítunk szakmai tantárgyakból, testnevelésből, angol nyelvből, német nyelvből és biológiából.

Az érettségi évében, szakköri foglalkozások keretében, diákjainknak felvételi előkészítő órákat biztosítunk elősegítve ezzel tanulóink sikeres továbbtanulását szakmai vonalon, táncművészeti szakokra.

Iskolánk szakmai versenyeken és diák olimpiákon kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet eddig minden évben táncosaink több kategóriában is Európa bajnoki aranyérmet szereztek. 2018-ban Szentpéterváron világbajnoki aranyérmet szereztek táncosaink.

Fitneszeseink a diákolimpián ezüstérmet nyertek 2017-ben.

Nagyon jók a továbbtanulási mutatóink.

Évről- évre egyre több gyerekünket vesznek fel a Táncművészeti Egyetemre.

Iskolánk elnyerte a Táncművészeti Egyetem Partner Intézménye kitüntető címet!

 

A képzésre jelentkezőknek nem kell központi írásbeli vizsgát tenni magyarból és matematikából. A szakgimnáziumi osztályba 3-as vagy a feletti tanulmányi átlaggal lehet jelentkezni. Kollégiumi elhelyezés biztosított.

A tagozatra felvehető létszámkeret 35 fő.

A képzés teljes időtartama államilag finanszírozott. Tandíj nincs! Tanulóink ingyenes tankönyvellátásban részesülnek. A munkafüzeteket meg kell vásárolni!

A szakmai gyakorlati képzés helyszínéről a fenntartó és az iskola gondoskodik!

Szakmai gyakorlatukat tanulóink a Л DANCE TÁNCSZÍNHÁZBAN, a Patkós Irma Színházban és a Л Színházban ( Pinceszínházban) töltik.

Minden tanulóról egyéni fejlesztési tervet készítünk, hogy pályáját személyre szabottan tudjuk segíteni.

 

0003-as kóddal szakgimnáziumi képzésre lehet jelentkezni. 9-15. évfolyamon.

A képzés időtartama 5 év: 9-13-ig szakgimnáziumi képzés színházi és filmszínész szakirány /5 év alapképzés + 2 év szakképzés: színész II. /

Ez a dráma és színjáték  tagozat kódja, ahol tanulóink a 9-12 /13. évfolyamokon az érettségire való felkészülés mellett párhuzamos művészeti nevelésben is részesülnek. ( A központi tanterv és az iskola helyi tanterve alapján.)

Tanulóink a 12. év végén érettségiznek, a 15. évben szakmai (OKJ) vizsgát tehetnek színész II. szakon.

Az alapképzés 9-12/13. évfolyamon államilag finanszírozott.

 

A tagozat leírása:

Az érettségire és a továbbtanulásra való felkészítés során tanulóink a közismereti tárgyak mellett néptáncot, társas- táncot, színpadi táncot, beszédtechnikát, színpadi beszédet, színház- és drámatörténetet, drámajátékot, színészmesterséget, zenés mesterséget, hangképzést, éneket is  tanulnak.

Műsorokban és színházi produkciókban szerepelnek.

A képzés idején – ha azt a szülők és a tanulók igénylik – emelt szintű oktatást biztosítunk szakmai tantárgyakból, testnevelésből, angol nyelvből, német nyelvből és biológiából.

Az érettségi évében, szakköri foglalkozások keretében, diákjainknak felvételi előkészítő órákat biztosítunk elősegítve ezzel tanulóink sikeres továbbtanulását.

 

A szakmai gyakorlati képzés helyszínéről a fenntartó és az iskola gondoskodik!

Szakmai gyakorlatukat tanulóink a Л DANCE TÁNCSZÍNHÁZBAN, a Patkós Irma Színházban és a Л Színházban (Pinceszínházban) töltik.

Nagyon jók a továbbtanulási mutatóink. Jelenleg is vannak tanítványaink a Színművészeti Egyetemen és a Kaposvári Főiskolán, a Nemzetvédelmi Egyetemen, a Marosvásárhelyi és a Kolozsvári Színiakadémián és egyéb tanárképző szakokon stb.

Tanulóink a szakmai vonal mellett előszeretettel választják az óvodapedagógus, a tanító és tanárképző szakokat, a magyar szakot, a történelmet, földrajzot, biológiát, a szociális munkát, a testnevelést, a rendőri hivatást.

Iskolánkban a szakmai órákon kiváló felkészítést kapnak ezekre a hivatásokra!

Minden tanulóról egyéni fejlesztési tervet készítünk, hogy pályáját személyre szabottan tudjuk segíteni.

A képzésre jelentkezőknek nem kell központi írásbeli vizsgát tenni magyarból és matematikából.

A szakgimnáziumi osztályba 3-as vagy a feletti tanulmányi átlaggal lehet jelentkezni. Kollégiumi elhelyezés biztosított.

A tagozatra felvehető létszámkeret 35 fő.

 

Egyéb fontos tudnivalók:

A középiskolai képzésre a központi felvételi rendszeren keresztül lehet jelentkezni. Mindenkinek a saját általános iskolájában kell leadni a jelentkezési lapot. A Patkós Irma Művészeti Iskolába jelentkezni szándékozóknak a 0001-es, vagy a 0002-es, vagy a 0003-as tanulmányi területi kódszámot kell a jelentkezési lapra írni attól függően, hogy melyik szakra jelentkeznek.

Az intézmény kódja/ telephelykódja: 02

Iskolánkban is minden tanuló ingyen kapja a tankönyveket!

Előzetes egyeztetés alapján minden érdeklődőnek lehetőséget biztosítunk a személyes találkozóra, iskolalátogatásra!

 

BEISKOLÁZÁSI tájékoztatót és szülői értekezletet tartunk 2019. november 9-én (szombaton)  9 órakor. Helye a ceglédi Kossuth Művelődési Központ kamaraterme (Kossuth tér 5/a).

Program:

08:30-tól regisztráció

09:00 – 09.30-ig megnyitó, tájékoztató (Andó László igazgató)

09:30-tól 12-ig pályaorientációs foglalkozásokat tartunk leendő diákjainknak

(kényelmes ruhát és sportcipőt mindenkinek hoznia kell!)

Foglalkozásokat tartja: Mahalek Gábor színész, Farkasházi István drámapedagógus, Látó Richard karnagy, korrepetitor, Majláth Árpád néptáncos, Gerebicz Adrienn modern táncos, Misák Tünde balettmester.

Kérünk minden Kedves érdeklődőt, hogy részvételi szándékát e-mailben vagy levélben 2019. november 7-ig jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

e-mailben kérhető: pimititkarsag@gmail.com

Levélben:  Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium

Címe: 2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a ( 2701 Cegléd, Pf. 255. )          

Beiskolázási felelős: Andó László igazgató, Sztankaninecz Beatrix igazgató helyettes, Csiki Eszter iskolatitkár valamint Jámbrik Máté elnök, a fenntartó képviseletében.                            

 

SZERETETTEL VÁRJUK JELENTKEZŐINKET!

Cegléd, 2019. október

Andó László